2011/05/21

En lördag i maj






































Centrera















Bazaar vid After8 och Museikarneval



2011/05/19

Ljusa kvällar om våren

Vårkvällar som denna kan man bara inte sitta inne.
Varenda cell i kroppen vill ut. Ljust ännu kl 10 på kvällen. Så outsägligt vackert med denna skira grönska. Häggen har slagit ut på sina ställen.
Besökte Aspegrens. Snirklade mellan rabatterna och fick inspiration. Hälsade på tuppen och hönorna och fått reda på att de äter havregryn och mask (urk).
Handlat diverse lökar och frön igår. Imorgon ska de ner i jorden. Iallafall lökarna.
Suttit ute och läst i trädgården. Hållit ett halvt öga på töserna och ibland medlat i konflikter. Somnade visst en stund. Skönt. Vaknade av att jag hamnat i skuggan.
En sväng via jobbet och fyssen idag.

Blomster i maj













2011/05/17

Överlopps

Har länge lekt med tanken och nu är det således dax.

Let´s recycle.


I helgen




som gick handlades det en hel del. Bland annat en trädgårdsgunga till villan (äntligen!) samt kläder från Camilla Norrback. Välbesökt outletförsäljning. Köpte både klänningar, koftor och skor. Det blir att leva på knäckebröd och nudlar ett tag framöver då.


Andra veckan nu på jobb efter sjukskrivningen. Ryggen sa ifrån direkt. Knäckande. Idag haft studerande med. Tycker det är roligt och stimulerande att lära ut.


Ute och cyklat ikväll. Hälsade på syrran med familj. Blommor och plantor.. men bara inte idag.


Och det finns alltid ljus i mörkret. Blev tydligt påmind om det i helgen.


Tydligen kan det bli 2 språkbadsklasser till hösten. Välkommet men kan inte låta bli att känna viss bitterhet. Varför ok nu och inte tidigare?! För vår minsta kom det här beskedet ett år för sent och samma fråga har varit uppe till förfrågan varje år och då har det blivit blankt nej, inte möjligt.


2011/05/07

Morsdag



Morsdag imorgon. Helst skulle jag vilja hoppa över alltihopa. För jag har ju ingen mamma längre. Eller en mamma har jag ju men ingen jag kan krama om och gratulera.
Massor med folk på Sunds idag. Köpte rosplantor att sätta på gravarna och även en bukett att sätta på mammas grav.

2011/05/06

Hurra!









Dessa anlände idag. Suveräna. Redo för sommaren. Bring it on. Nu. Pronto pronto.

Swedish Hasbeens for HM




2011/05/04

Muttrar

Välkommen att bekanta er med förskolan på måndag den --:e maj kl 12 -13 stod det i det vänliga brevet. Minsta barnet ska börja förskolan till hösten och det känns nytt och spännande, inte minst för föräldraskapet eftersom det är en ny skola även för oss.
Men hallå, hur tänker de egentligen?!! En måndag mitt på dagen, hur många föräldrar har egentligen möjlighet att ta ledigt från jobbet bara sisådär.
En kvällsträff vore väl det optimala så att man fick träffa de andra barnen och föräldrarna i lugn och ro.
Jo, jag ringde och försökte ändra tiden. Men det var för kort varsel. Nästa år kanske de gör annorlunda..

2011/05/03

I Italien

var det försommar. Häggen blommade när vi kom, vallmon, vit och rödklövern, tusenskönorna.Saknar koltrastarna, svanarna, fjärilarna. Både stekande sol, moln, regn och åska. Vidunderligt vackra vyer, serpentinvägar, italienska villor som väckte drömmar om renovering och boende, sömniga byar med kullerstensgator, imponerande kyrkor. Vinerna, maten, glassen.








Resan var planerad sedan länge tillbaka men kom helt optimalt i tid. Det blev ett nödvändigt avbräck, bra med miljöombyte. Alla sinnesintryck en verklig lisa för själen med läkande effekt.