2011/11/30

Happy!

Ullevi, here we come.
Går omkring och ler fånigt för mig själv.

2011/11/27

Mumingänget


Vi stod där i snålblåst och kyla och sjöng med i mamamama och papapapa av hjärtans lust. E fick dansa med Sniff och hälsa på de övriga och lyckan var total. Och vart de sedan tog vägen var något av ett mysterium. Är inte helt säker på att hon köpte Benny Törnroos förklaring ..

2011/11/26

Påminnelse


'
om den snö som föll ifjol


2011/11/25

Lillajul

Jullyktor, julstjärnor, julmust, julglögg, julkort.

En tös virvlar förbi i rosa balettklänning och tomtemössa.

En doft av pepparkakor och Fazers blå.

Och en liten liten gran ska vi ha såklart, det är morgondagens program.

2011/11/24

Till salu


Vet inte om det är riktigt comme il faut att kränga varor till försäljning på sin blogg men what the heck:
Helt ny fin bok. Aldrig öppnad, ännu inplastad. Är medlem i en bokklubb och dethär inte första gången jag glömt att avboka månadens bok... Någon därute som känner sig manad? 10 euro kostar den nu.


Morgonbilder




En fantastisk morgonhimmel en morgon häromsistens på väg till jobbet. Nej man ska väl inte fotografera när man kör bil men denhär gången kunde jag inte låta bli. Kameran förvränger färgerna en aning. Det som ser orange ut på bilden var egentligen vackert rosa.

2011/11/10

Reminder to self

Blev sminkad igår i Åbo. Av ett proffs. Nu är bilden tagen på kvällen, många timmar senare efter en lång och äventyrlig tågresa så den gör inte sminkningen alls rättvisa.(Dessutom är bildkvaliteten inte den bästa.) Men jag var nöjd och glad och kände mig sådär extra fin och glamorös resten av dagen.
Och så får bilden fungera som en kom ihåg till mig själv för kommande behov.



Återanvändningstips!

Valfri mängd värmeljus i.
Fyndas lätt på loppis.
Jättevackert även när snön kommit.




2011/11/05

2011/11/04

I allhelgona tid

Imorgon är det Allhelgona.
Kommer att tända ljus förstås och i år är det med mera saknad och känslor än någonsin tidigare.
Just läst Ivar Lundgrens Livets pris. Som av en tillfällighet (?) berörde boken mig mer än jag kunnat ana och jag har suttit med penna i handen och markerat samt streckat under vissa stycken.

""... människolivet är något osäkert och ovisst. Det kan se så lovande ut. Det tycks finnas så mycket hopp. Mend det behövs bara något ynka litet, en liten knöl i ett bröst, så blåser alla löften bort och allt hopp börjar svikta och det kan mycket väl vara så att ingenting blir kvar av alla drömmar och förhoppningar."

I vredesmod

"Just nu är det många som ringer, försök senare.Tack för att ni ringde, adjö".
Nu har jag köat till VR hela halva förmiddagen till ingen nytta. (Till råga på allt betalar man för att köa.) Har köpt tågbiljetter via nätet, betalat och summan dragits från kontot. Men inte fått någon bekräftelse, dvs biljett till min e-postadress som tanken är.

Och tänk om det varit idag jag skulle åka! Nu har jag tack och lov några dagar på mig att ordna upp dethär men nog känns det för usligt och jag skulle ha lust att bita någon ansvarig i smalbenen.

Statens järnvägar. Tja ... Vill ha biljettkontoret med Stina o co tillbaks till stan. Pronto.

2011/11/03

Höst





Loppisfynd

Och en fin solig varm novemberdag när man egentligen röjer/städar i förrådet, kan man ju passa på att föreviga diverse loppisfynd.






Förresten: vilken otrolig kick det är att köra ett lass bråte till Ekorosk. Bokstavligen lättnadskänsla när man kör tillbaks med tömd bil. Wow!

Och eftersom jag brukar ogilla (underdrift) november som pesten så får gärna vädret fortsätta här ett bra tag framöver. Till advent eller så.