2012/04/18

After8

På väg efter en Metripizza svängde jag in till After8. Klädloppis och Showroom, mingel och härlig stämning. Saldot blev 2 halsband och en röd väska (tack Hanna!).

Bilder från Showroom:





Pizzan köpte jag senare på annan ort.


2012/04/15

Väninnor




Har just läst ut Väninnorna och jag av Åsa Moberg.
Den är ställvis litet väl pratig och upprepande till karaktären men absolut läsvärd.
Att hon är nära väninna med såväl Märta Tikkanen som Birgitta Stenberg (bland andra) gör mig både imponerad och avundsjuk.
Tillika får boken mig att reflektera över egna nuvarande och tidigare vänskapsrelationer. Intressant!
En annan intressant tes ur boken är den om det selektiva minnet, hur vi själva väljer att komma ihåg vår historia. Hur vi ibland förvränger eller förtränger sådant som hänt.
Moberg och hennes väninnor har skrivit många brev till varandra, det geografiska avståndet och livsomständigheterna bidrog till detta.
Hur är det månne idag? Mail och sms iall ära men den nutida flyktigheten och staccatospråket gör mig bekymrad. Inte behöver vi fylla på bläckhornet och ta fram fjäderpennan igen men nog vore det väl synd om hela brevskrivartraditionen dör ut under vår generation och det pga vår oförståndighet och brådska. Vart har vi bråttom förresten? Slutet på historien vet vi ju, vi vet bara inte när sista kapitlet blir skrivet.

2012/04/13

På gång

Det tapetseras här i huset som bäst. Spännande tider. Går finfint. Hallen är först ut. 15 år sedan sist.


Om jag hade fått välja själv hade det nog blivit denna



Förresten kvalitetstid med äldsta dottern på stan i dag. Så roligt.


2012/04/11

Om ork

Fina Yvonne skriver så bra om hur det är att orka/inte orka här

2012/04/08

Påskdagen




och hemma på gården såg vi säsongens första  nyckelpiga och igelkott

Påskpynt







2012/04/07

Kreativitet


Visst är det bra med påhittiga och  kreativa barn och i dethär fallet drog jag rejält på smilbanden innan jag tog itu med bannandet. Men tyvärr fortsatte även kreativiteten på hallpanelen (fd vit) och på wc-dörren (fd vit) så när helgen är slut lär det bli måla av.

Påsklov

Det är vidunderligt skönt att ha påsklov.
Gårdagen tillbringade jag mestadels på en vind, idag har det varit traditionellt påskaftonsfirande inkluderande häxerier, påskmiddag och påskbrasa vid Aspegrens.